Barion Pixel

Baby gym: miért is jó a babatornázó?

A babatornázó valószínűleg a leguniverzálisabb babatermék az első hónapokban. Egyszerű, mégis nagyon hasznos termék. Nemcsak sokféleképpen használható, hanem számos területen fejleszti kisbabánk készségeit.

Kognitív fejlődés:

A babatornázó lehetővé teszi, hogy a gyermek felfedezze saját cselekvése, és annak következménye közötti kapcsolatot (pl. megrázza a csörgőt, és ennek hatására ez csörög). Kialakítja az önmagáról, mint a külvilágtól elkülönülten létezőről szóló fogalmát. A baba elkezdi felismerni, hogy a tárgyak akkor is folyamatosan léteznek, ha ő éppen nem érzékeli azokat. A 6 hét és 4 hónapos kor közötti idő, az elsődleges cirkuláris reakciók időszaka. Ez azt jelenti, hogy a csecsemő kellemes mozgásokat ismétel meg (lábaival rúgkapál, kezét emelgeti) minden cél nélkül. Nagyjából 4-8 hónapos kor között a csecsemő belép a másodlagos cirkuláris reakciók szakaszába, ahol szándékosan hajt végre műveleteket, és akár meg is ismétli azokat szórakoztatás céljából. A baby gym segíti ezt az ok-okozati megértést, különböző szenzoros játékokkal, amelyek reagálnak a csecsemő cselekedeteire.

Érzékszervi fejlődés:

3 hónapos korukra a csecsemők már érdeklődnek a tárgyak dimenziói iránt, mivel ebben az időszakban fejlődik ki a binokuláris látás. Így a babatornázóra fellógatott forgókkal és szenzoros játékokkal elkezdhet megismerkedni és lekötni magát. A csecsemőket nagyon érdeklik, hogy hogyan változnak a tárgyak, ha különböző perspektívából nézik őket, hiszen már tudják értelmezni a mélységet, a szélességet és a magasságot.

A baba állvány támogatja a fogási és elérési készségek fejlődését. A reflexszerű fogási mozdulatoktól az önkéntes fogási készségek kialakulásáig a termék segíthet a csecsemőnek megismerni és uralni mozdulatait.

Nagymotoros készségek:

A motoros fejlődés egyik korai, fő állomása, amikor a baba eléri a tárgyakat. A kicsi ezt nagyjából 4 és 7 hónapos kora közt kezdi el elsajátítani. Ebben az időszakban megfigyelhetjük, amint megpróbál egy kézzel bizonyos tárgyak után nyúlni, és megtanulja, hogyan tegyen át valamit egyik kezéből a másikba. A baby gym segíthet a nagymotoros készségek fejlesztésében, ösztönzve a csecsemőt a karok, lábak, has, hát és nyak használatára. A változatos játéklehetőségekkel és a testreszabhatósággal a babatornázó támogatja a széleskörű fejlődést.

WABIBABI baby gym

Amennyiben te is szeretnél egy saját baba tornáztatót otthonra, tekintsd meg WABIBABI baby gymet, és rendeld meg még ma! Íme pár érv, hogy miért válaszd a mi állványunkat:

  • Könnyen tisztítható
  • Egyszerű és letisztult design
  • Stabil
  • Megfelelő méretek a különböző fejlődési szakaszokban (fekvő, ülő pozícióban)
  • Mesterséges anyagoktól mentes